OVER POMMELIEN THIJS

Zangeres, muzikante en actrice Pommelien Thijs (22) is een van de meest toonaangevende jonge artiesten van het moment. Ze is bekend van megahits als “Erop of Eronder”, “Ongewoon” en “Het Beste Moet Nog Komen”. Haar doorbraakalbum "Per Ongeluk" uit 2023 werd op alle vlakken een triomf: een verzameling vlotte liedjes bomvol levenslust en gevatte zinspreuken. Pommelien maakt zwaardere onderwerpen behapbaar voor alle leeftijden en deinst daarbij niet terug voor de grotere levensdilemma's.


Haar liefdesanthem “Ongewoon” werd een van de grootste zomerhits van de afgelopen jaren. Op “Meisjes van Honing” verzoende ze speels kwetsbaarheid met kracht, terwijl “Zilver” zich vol gloed ontfermt over de opwarming van de aarde. Pommelien neemt graag de teugels bij ieder project zelf in handen, van het regisseren van videoclips, het decor voor liveshows tot aan het ontwerpen van haar eigen duurzame outfits.


Gedurende het jaar 2023 scoort de veelzijdige Pommelien steevast hoog in de hitlijsten. “Erop of Eronder” haalde niet alleen de nummer 1-positie in de Ultratop charts, ook in de Spotify charts stond de single wekenlang bovenaan. "Per Ongeluk" bleef een aantal weken het bestverkochte en meest gestreamde album in België, goed voor goud binnen de eerste week. Inmiddels heeft "Per Ongeluk" de platinum status bereikt. Na drie MIAs in de wacht te slepen in 2023 (Solo Artiest, Nederlandstalig en Pop), viel Pommelien in 2024 opnieuw in de prijzen. Ze won maar liefst 5 MIA awards, voor Beste Album (Per Ongeluk), Hit Van Het Jaar (“Erop of Eronder”), Nederlandstalige Artiest, Pop én Soloartiest.


Intussen schittert Pommelien net zo fel achter het beeldscherm als op het podium. Na door te breken bij het grote publiek in de serie #LikeMe, gevolgd door enkele shows in het Sportpaleis, speelde ze in de achtdelige VRT MAX-reeks Knokke Off Louise, een personage met een bipolaire stoornis. Met meer dan 7,7 miljoen plays is Knokke off de best bekeken VRT MAX-reeks. Onder de titel High Tides lanceerde streamingdienst Netflix op 7 december Knokke off in 44 landen. De serie haalde de Netflix top 10 in 43 landen, waaronder Argentinië, Spanje, Frankrijk, Colombia, Kenia en Canada. In de lente van 2024 draait ze een vervolg seizoen van de hitserie.


Ook in de modewereld drukt Pommelien haar stempel, met recycleerbare outfits die thematisch sterk in verband staan met onderwerpen die ze in haar muziek belicht. Op de albumhoes van "Per Ongeluk" staat Pommelien bijvoorbeeld op een berg van afval met een kledingstuk gemaakt van zonnebloemen. Een krachtig beeld dat zoekt naar lichtheid, optimisme en hoop tussen alle verderfenis. “Heel mijn leven was ik bezig met kledij maken, om vanuit een ‘tweedehands’-insteek te kijken naar ‘hoe blazen we hier nieuw leven in? ’Dat is ook een beetje aan het samenkomen met mijn muziek, wat ik enorm cool vind. Bij de albumcover wilde ik heel graag iets tonen van ‘groei tegenover verval’. Ik vind dat belangrijk om te doen, om vanuit een punt te starten waar eigenlijk geen leven meer in zit. Of geen toekomst meer in zit… en dát weer een heel nieuw leven te geven.”


Continuïteit is een grote gemene deler tussen Pommeliens werk als actrice, ontwerpster en zangeres: al haar disciplines vertellen samen een groter overkoepelend verhaal. Ze schept zo haar eigen muzikale universum dat ze deelt met haar trouwe fans. Pommelien voegt aan elk project enkele easter eggs toe die refereren naar het volgende hoofdstuk, zodat fans al op voorhand kunnen ontdekken en speculeren over wat komt. Pommeliens nieuwste single “Het Beste Moet Nog Komen” voert de trend steevast door van liedjes die maatschappelijke kwesties belichten. De song en de bijbehorende videoclip richten de aandacht op het gevaar van gsm-gebruik in het verkeer. Het nummer is onderdeel van een verkeerscampagne gesteund vanuit de VRT en Vlaamse Overheid, en kwam meteen op #1 binnen in de Ultratop en airplay charts.


Pommeliens Entertainment Clubtour 2024, waarbij ze 26 shows speelt doorheen de Benelux, is volledig uitverkocht. Ze speelt onder andere 1x AB, 3x Het Depot, 2x De Vooruit, 5x De Roma. Met festivaloptredens op onder andere Pukkelpop, Pinkpop, Concert At Sea en de Lokerse Feesten zorgt ze met haar liveband de hele zomer voor onvergetelijke momenten.